Ekspres Kitap | Güneş Sistemi Hakkında ''Neredeyse'' Her Şey



Gökbilim başlı başına bir bilim dalı olmanın yanında insana korkunç bir ufuk kazandırır. Onunla uğraşan insanların evrene ve doğaya bakışı çok derindir. Kilometreler ile ifade edilemeyen mesafeler, algılarımızın çok ötesinde kocaman galaksiler, yıldızlar... Bu nedenle gökbilim ile olabildiğince erken yaşlarda tanışmak çok önemlidir.

Ben ilköğretim 4.sınıfta okuyorken ders sırasında kitapta gördüğüm bir Satürn gezegeni fotoğrafı oldukça dikkatimi çekmişti. 'Halkasına gitme şansımız olsaydı neler olurdu acaba? Ne görürdük, nasıl bir yer?' diye çok büyük bir soru kafamda yer etmişti o gün boyunca. Muhtemelen uzayla böyle tanıştım ve bu gökbilime dair hatırladığım en eski anı. Bu nedenle çocuklarla yapılan astronomi etkinliklerini, onlara anlatılanları çok önemserim. 

Yukarıda kapak görselini gördüğünüz bu şirin kitap çevrenizdeki meraklı çocuklara ve gençlere güzel bir hediye olabilir. Kim bilir, belki bu sayede birilerinin kafasında bir soru işareti doğurabilir evrenin heyecan verici dünyalarına giderken onlara köprü olabilirsiniz.

Kitabın kendisinden bahsetmek gerekirse, Kitap Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunu Yağmur Karan tarafından yazıldı, görsel tasarımlarını Heykeltıraş ve aynı zamanda Görsel Sanatlar Öğretmeni olan Pınar Yılmaz Aydın hazırladı. Okuyucu kitapta önce Güneş Sistemi ile tanışıyor, genel olarak bilgiler ediniyor. Gezegenleri ve kuşakları ayrıntılı olarak öğreniyor. Bu şekilde konu konu tüm Güneş Sistemi bileşenlerinden bahsediliyor; Güneş, gezegenler, kuyrukluyıldızlar, asteroitler, kuşaklar, cüce gezegenler... Ayrıca her konu sonunda çeşitli etkinlikler var. Bu etkinlikler ile amaç, okumanın yanı sıra hayal gücünü devreye sokup yaratıcılığı geliştirmek. Çocuklardan ve gençlerden öğrenmenin yanında bir şeyler üretmesi bekleniyor. Güneş Sistemi Hakkında ''Neredeyse'' Her Şey  Abaküs Yayınevi'nden yayında. Kitabı pek çok noktadan edinebilirsiniz.

Şimdiden iyi eğlenceler. Bilimle kalın!


Ayrıntılar için Yağmur Karan'a teşekkürler.

Şuradan bir okuyucu yorumuna ulaşabilirsiniz.

Abaküs Kitap'tan temin etmek için tıklayınız

DR Kitap'tan temin etmek için tıklayınız.


Diğer İdefix | Pegem | TDK Bilim



Daha fazla gökbilim Sarah ve Bitmek Bilmeyen Soruları




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Işıklı Takımyıldızı Maketi Yapalım

Türkiye'de Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Okumak

Astronom Olmak İstiyorum!

Gökbilimi Takip Edin