Kozmik Takvim Hazırlayalım


Bu kez kozmik bir takvim yapıyoruz. Bu etkinlik Cosmos A Space Odysses belgeselinden esinlenmiştir. İlk kez bugün çocuklarla yaptık. Gerekli açıklamalar yeterli ölçüde yapılırsa amaç çocuklar tarafından anlaşılıyor.

Cosmos belgeselinde evrenin ilk oluşumundan bugüne geçen kozmik olaylar bir yıla indirgeniyor. Yani 1 Ocak günü Büyük Patlama (Big Bang) ile evren oluşmaya başlıyor ve bugüne kadar 14 Milyar yıllık süreç 31 Aralık gününe denk geliyor. Bizlerin gezegende yaşaması, teknolojiler üretmesi ancak 31 Aralık günü gece saatlerine denk geliyor. 

Takvimde, Big Bang, Samanyolu Galaksisi Oluşumu, Güneş Sistemi, Dünya'nın Oluşumu - Şekillenmesi ve Günümüz (Teknolojik Gelişmeler, Büyük Şehirler .. ) başlıkları önemli süreçler olarak işleniyor.


İlgili gelişme hakkında bilgi verildikten sonra yine o konuyla ilgili küçük resimler olayın gerçekleştiği ayın kutucuğuna yapıştırılacak.




En üstteki küçük kutucuklara sırasıyla aylar en altta ki açıklama kutusuna ise kozmolojik olayın adı yazılacak.




5 önemli olay var dolayısıyla sadece 5 ay için görsel yapıştırılacak. Diğer kısımlar için çeşitli şekiller çizilip bilgilendirme notları düşülebilir.




Örneğin Şubat ayına herhangi bir görsel konulmayacak, oraya bir atom modeli çizilebilir ya da evrenin ilk zamanlarına ilişkin küçük notlar yazılabilir. Bu küçük görselleri ve takvimin taslağını aşağıdan indirebilirsiniz.




Gerekli Malzemeler

 Takvim Taslağının A4 Çıktısı (Alttan indirebilirsiniz), küçük görseller çıktısı (renkli) (aşağıdan PDF dosyasına erişebilirsiniz), makas, yapıştırıcı. kalem.


Kozmik Takvim Taslağını  İndirmek için Tıklayın.

Küçük Görselleri  İndirmek için Tıklayın.




 Samanyolu Ekspresi'ni Pinterest'te takip edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Işıklı Takımyıldızı Maketi Yapalım

Türkiye'de Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Okumak

Astronom Olmak İstiyorum!

Gökbilimi Takip Edin