AAK Mutfak: Etkinliklerin Öyküsü




Amatör Astronomlar Kulübü'nün yaptığı 25. Yıl Haftalık Etkinlikler'in kısa bir öyküsü. Mutfakta neler oluyor? Konuşmacılarla mailleşme/mesajlaşma sürecinden duyuru afişlerine kadar, AAK neyi nasıl yapıyor, işler nasıl yürüyor? Başlayalım!

Yılın başında kabaca etkinlikler bellidir zaten. Belli olan bu taslak programın içini doldurmak kalıyor geriye.  Öncelikle çağrılacak konuklar belirleniyor. Her konuk 2-3 hafta önceden davet edilir. Yani genellikle. Etkinlikten 4 gün öncesinde davet ettiğimiz konuklarda oldu :)

Konuklardan başlama saatine kadar her şey uzun uzun konuşulur. Gerçekten uzun uzun...



Bundan sonraki iş Üniversite'den ve bölümden izin almak, danışman hocamız Yrd. Doç Dr. Mevlana Başal'ı ve bölüm Başkanı Prof. Dr. Tansel Ak'ı haberdar etmek. Böylece alınan gerekli izinlerle üniversite güvenlik birimlerine de dilekçe yolluyor, üniversite dışından gelecek gökbilim severlerinde katılımını sağlayabiliyoruz. (Bu işi danışman hocamız ve bölüm başkanı yapıyor genelde. Bu parantezde onlara her daim olağanın üzerinde verdikleri destek için teşekkür edelim.)

Mevlana hocanın odası en çok uğradığımız yerlerden. Bizlere çok konuşma yapmıştır burada.  Eğer kapının üzerinde anahtar varsa , bu odasında olduğu anlamına geliyor. Anahtar yoksa muhtemelen odasında yok .



Etkinlik izninden sonra sıra konuşmacılarla konuşmaya, onları davet etmeye geldi. Konuşmacıların hangi konuda konuşacağı, hangi saatte konuşacağı, seçilen konuşmacıların birbirleriyle konu uyumu gibi durumlar netleşir. Tabi konuşmacı uygunsa :) Yoğunlukları nedeniyle davetimizi kabul edemeyen konuşmacılarda oluyor doğal olarak.

2013-2014-2015 ve 2016 yıllarında gelen tüm konuşmacılara çok teşekkür ederiz. Onlarca konuşmacı, binlerce dinleyici...Ufkumuzu açan bu değerli insanları davet etmek gerçekten büyük keyif veriyor. 

Her şey netleştikten sonra,

Merhaba Gökyüzü Çocukları AAK'nın 7. Haftalık Etkinliği'nde konuk....

Facebook şüphesiz en fazla erişimin sağlandığı yer. Diğer sosyal medya kanallarından da duyurular yapılıyor. Hemen ardından AAK Mail grubunda olan daimi konuklarımıza mail gönderiliyor.


Bir sonraki aşama afişlerin basılması ve Üniversite geneline asılması oluyor. Bunun için önce Öğrenci Kültür Merkezi'ne gidiyoruz.

Bu belge afişin basılması için gerekli. Afişin yüksek çözünürlükte haliyle birlikte.




Basılıyor,,,,,



Asıyoruz....




Cuma günleri...

Cumaları ayrı bir güzeldir bizim için. Dersimiz biter, sonra kulüpte toplanırız. Kulüp demişken,



AAK Kulüp odası
Toplantılardan ders çalıştığımız yere kadar,  AAK'nın kalbi. 

Bölümdeki en ünlü anahtar. Kulüp anahtarı, onu muhafaza eden iki çok tatlı güvenlik ablada durur genelde. 


 Cuma günü alışverişe çıkıyoruz. İlginçtir, genelde hanımefendiler bu işi yaparlar. İkramlar için gereklidir bu. Aynı zamanda doldurduğunuz formların düzenlenmesi gerekir. Konuşmacılara verilecek Sertifika-Teşekkür Belgesi alışveriş sırasında basılı hale getirilir.


Siz gelmeden hemen önce son hazırlıklar yapılır.

Biz hazırız.

Bu dönem tüm etkinliklerin yapıldığı Büyük Amfi - 1

Gerçekten hazırız.



Sizin'de öyküye dahil olduğunuz yer.


Sonra 1-2 dakikalık açılış konuşması ve söz konuşmacı da.

Sadece bu yıl Haftalık Etkinliklerde  16 konuşmacı, 2 yılda Haftalık Etkinlik ve Mayıs Etkinliği'nde toplam 45 konuşmacı ve binlerce konuk.


Siz son konuşmacıyı dinlerken, biz eğer hava açıksa teleskopları kuruyoruz.  Gözlem etkinliğide etkinliklerin son halkası oluyor.  :) 

Bu yazıda haftalık etkinlikler olsun diğer etkinlikler olsun pek çok insanın emeği ile, zamanını ayırmasıyla gerçekleştiğini belirtmek istedim. Bölümün güvenliğinden (Pınar abla, Kısmet abla) bizi kırmayıp gelen konuşmacılara kadar uzanan bir emek. Özel bir teşekkürde kulüp yönetimindeki kız arkadaşlarımıza olsun. Gördüğünüz güzel her şeyin arkasında onlar var. :)

Elbette artan ilginizden dolayı sizlere, her gelişinizde bir arkadaş daha fazla gelen dostlara çok teşekkürler.


Aşağıda tek soruluk bir anket var. Dilerseniz 1-5 arası puanlama ile katılabilirsiniz. Yeni etkinliklerde görüşmek umuduyla. Hoşça kalın gökyüzü çocukları.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Işıklı Takımyıldızı Maketi Yapalım

Türkiye'de Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Okumak

Astronom Olmak İstiyorum!

Gökbilimi Takip Edin