ODTÜ AAT 1. DİLHAN ERYURT GÖKBİLİM GÜNÜ


ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu 1. DİLHAN ERYURT GÖKBİLİM GÜNÜ'nü düzenliyor.

''ODTÜ’lü yıldız çocukları olarak bizler, böyle bir atmosferde yeni bir girişime adım atmak istedik. Türk Astronomi Derneği’nin (TAD) iki yılda bir düzenlediği “Ulusal Astronomi Kongresi”nde akademisyenler ve lisansüstü öğrencileri bilimsel sunumlarını yapmakta ve çalışmalarını anlatmakta. Fakat bu toplantı haricinde ülkemizde bu derece köklü olan ve düzenli olarak gerçekleştirilen başka bir akademik astronomi kongresi ne yazık ki mevcut değil. 1. Dilhan Eryurt Gökbilim Günü, işte tam da bu noktada genç bilim insanlarımıza yardım etmek amacıyla planlandı.

Etkinliğimiz %70 öğrenci sunumlarından oluşacak, fakat öğrenci sunumları haricinde poster ile katılım da mümkün. Gökbilim camiasında etkin çalışmalar yürüten bilim insanlarımızdan oluşan ve her sene değişecek olan bilim kurulumuz, kongreye başvuran çalışmaları değerlendirecek. Türkiye gökbilim camiasının da davetli olduğu kongremizde de bu çalışmalar tanıtılacak. Böylece Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerimiz ile akademisyenler birbirleriyle tanışabilecek ve konuşabilecekler, ayrıca benzer çalışmalar yürüten araştırmacılar birbirini tanıma fırsatı yakalayacaklar. Farklı alanlardaki birçok çalışmanın tanıtımıyla, disiplinler arası da olabilecek yeni araştırmaların önünün açılması en büyük beklentilerimizdendir.

Etkinliğimize poster veya sunumla katılan arkadaşlarımız için yukarıda saydıklarımızın dışında en büyük arzumuz, çalışmalarını tanıtarak öz eleştirileriyle beraber eksik oldukları noktaları bulmalarında yardımcı olmak ve öz güvenlerinin artmasını sağlamaktır. Diğer katılımcılarımız için ise olabildiğince farklı içeriği kendilerine sunarak ufuklarını genişletmek, farklı metotları öğrenmelerini sağlamaktır. Bu yüzden, bu dalda çalışan öğrencilerin sunum yapmasalar dahi bu etkinliğe katılmalarının bilim hayatlarına fayda sağlayacağını düşünüyoruz. ''



Detaylı bilgi, başvuru ve destekler için tıklayınız

Topluluğun Facebook sayfası için tıklayınız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Işıklı Takımyıldızı Maketi Yapalım

Türkiye'de Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Okumak

Astronom Olmak İstiyorum!

Gökbilimi Takip Edin