Video: Biricik Soluk Mavi Nokta



 



Gökbilimle ilgilenen herkes evrenin büyüklüğü karşısında şaşkınlığını gizleyemez. Dünya bu kozmik okyanusta önemsiz bir ayrıntıdır ve rahatlıkla göz ardı edilebilir aslında. Buradan bakınca sınırları olmayan bu ‘’Soluk Mavi Nokta’’ üzerinde yaşanmış ve yaşanacak olanların hiç bir önemi yok. 



Tüm bunlara karşın bu koskocaman evrende bize yaşam şansı yeren tek yer de burası. Milyarlarca galaksi ve trilyonlarca yıldız varken şimdilik bize kucak açan tek yer, biricik evimiz. Yıldızlara olan merakımız ve onları keşfetme arzumuz sayesinde evrendeki yerimizi anladığımızda kavgalarımızın önemsizliğini, savaşlarımızın değersizliğini de fark etmeye başladık. Aynı zamanda bu küçük ama cömert gezegene sahip çıkıp onu evrensel değerlerle korumamızın gerekliliğini de…




Gezegene yakından bakınca içerisinde, tüm renkleri, farklılıklardaki bütünlüğü, başarı ve başarısızlık öykülerini, yaşam mücadelelerini, sevgiyi, zaferleri, ihtişamı ve çok daha fazlasını görebiliriz.


İçindeki güzelliklerle biricik yuvamızı, ‘Soluk Mavi Noktayı’ koruyalım.




Carl Sagan’ın da dediği gibi; Bizler gibi küçük varlıklar için enginlik ancak sevgiye doğru ilerledikçe elde edilebilir.







Video: Halil Bağış
Seslendiren: Selinay Filiz Parlak
Müzik: Halley's Comet - A Spacetime Odyssey

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Işıklı Takımyıldızı Maketi Yapalım

Türkiye'de Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Okumak

Astronom Olmak İstiyorum!

Gökbilimi Takip Edin