Uçan Roketler
Çocuklarla hem eğlenip hem öğreneceğiniz bir başka atölye. Atölye yapılmadan önce su üzerindeki ya da havada uçan araçların hava ve su ile ilişkisi üzerine konuşabilir. Tonlarca ağırlıktaki gemiler yüzerken, uçaklar havalanırken küçük bir iğne neden su da batar ya da havada uçmadan düşer? Neden gemi ve uçakların ön kısımları sivridir? Bu tip sorular üzerine beyin fırtınası yapılabilir. Uzayda cisimlerin yere düşüş hızları, sürtünme kuvvetinin söz konusu olup olmadığı tartışılabilir.
Gerekli Malzemeler
Roketler çıkartılan PDF belgesinden düzgünce kesilip boya kalemlerle tasarımı yapılır. Üzerine çeşitli yazılır yapıştırılıp, ek şekiller çizilebilir. Damlalık pipetlerin ucu kesilir , burada dikkat edilmesi gereken kesildiği kısımın normal pipet uçlarının gireceği genişlikte olması. Pipet rahatlıkla girebilmeli ama çok geniş olmamalı. Ardından damlalık pipet roketin arka kısmına bant yardımıyla yapıştırılmalı. Bu aşamadan sonra normal pipet yapıştırılan damlacık pipet takılır ve hızlıca üflenir. Roketiniz yarışmaya hazır.
ROKET TASLAKLARINI İndirmek için Tıklayın.
Ayrıca roketler yapıldıktan sonra bir yarışma düzenleyebilir en uzağa fırlatan öğrenciye sertifika verebilirsiniz. Sertifikayı aşağıdan indirebilirsiniz.
Samanyolu Ekspresi'ni Pinterest'te takip edin.
Yorumlar
Yorum Gönder